ادعای پخش پارازیت روی صدا و سیمای رژیم  

 

راديو فرانسه ، فرید وهابی : صدا و سيمای جمهوری اسلامی با ارسال نامه ای به اتحاديه مخابرات جهاني، ادعا کرد که پخش برنامه های تلویزیون دولتی ایران، در برخی موارد به دلیل پخش پارازیت با اشکال مواجه شده است. صدا و سیما در عین حال یادآوری می کند که کنوانسیون ژنو "پخش برنامه‌ برای مردم هر سرزمين به منظور ترغيب آنها به اعمالي مغاير با نظم و امنيت داخلي‌شان را ممنوع كرده است".پیش از این، اتحاديه مخابرات جهاني از ایران خواسته بود که انداختن پارازیت روی برنامه های ماهواره های بین المللی را متوقف کند.

دفتر امور بين الملل سازمان صداوسيما در نامۀ خود به رئيس اتحاديه مخابرات جهاني* گوشزد می کند که ایران در رعايت قوانين و مقررات این اتحاديه "سوابق بسيار روشن و درخشان" دارد و تاکنون "هيچ مورد نقض قوانين و تخلف" از سوی ایران دیده نشده است.

این نامه سپس توضیح می دهد که "در چندين نوبت سيگنال‌های مزاحم"، مشكلاتی را برای شبكه‌های ایران ايجاد كرده است و در ادامه، تاریخ و ساعت مشاهدۀ این پارازیت ها را شرح می دهد. بر اساس این نامه، بیشتر پارازیت ها در خردادماه سال گذشته فرستاده شده است.
به عنوان مثال، سازمان صدا و سیما ادعا می کند که در دهم خرداد سال ١٣٨٨"سيگنال‌های مزاحم"، پخش برنامه های این سازمان را روی ماهوارۀ اینتل ست با اشکال مواجه کرده و حتی موجب قطع برنامه شده است.

صدا و سیما با اشاره به حق بیان آزاد، می نویسد که برخی اعضاء اتحادیه مثل بی.بی.سی.، حقوق ایران را نادیده گرفته اند و سپس می افزاید که کنوانسیون ١٩٣٦ ژنو، "پخش برنامه‌ برای مردم هر سرزمين به منظور ترغيب آنها به اعمالي مغاير با نظم و امنيت داخلي‌شان را ممنوع كرده است... اين ممنوعيت تحريك به جنگ داخلي، شورش و اغتشاش را در برمي‌گيرد".

سازمان صدا و سیما در این نامه از رییس اتحادیۀ مخابرات جهاني انتقاد می کند و می نویسد: "در حالي كه انتظار مي‌رفت كه شما به عنوان رئيس اتحاديه در قبال اقداماتي از قبيل پخش تصاوير مخل امنيت داخلي و حاكميت ملي [...] تشويق به شورش و درگيری فيزيكي با مأموران پليس، حمايت از اقدامات تروريستي و حتي آموزش استفاده از مواد انفجاری [...] موضع‌گيری نماييد، ولي متأسفانه هيچ گونه عكس‌العملی نشان نداديد و به جای حمايت از يكی از اعضاء خود مسأله را با سكوت پشت سر گذاشتيد".

در پایان، سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی خواستار حمایت اتحادیه می شود و در ضمن، "آمادگي خود را برای هرگونه همكاری در چارچوب قوانين و مقررات اتحاديه اعلام مي‌نمايد".

حدود سه هفته قبل، آژانس مخابرات سازمان ملل متحد از ایران خواست که انداختن پارازیت روی برنامه های ماهواره های بین المللی را متوقف کند. اتحادیۀ جهانی مخابرات نیز تذکر داد که مداخله در امواج این ماهواره ها غیر قانونی است. اتحادیه البته دولت ایران را متهم نکرد اما گفت که منبع پارازیت ها در خاک ایران قرار دارد.

همچنین در روز دوم فروردین (۲۲ مارس)، در پارلمان اروپا، وزیران امور خارجۀ کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا برای اقدام هماهنگ در مقابل ارسال پارازیت روی شبکه‌های فارسی زبان بی. بی. سی، صدای آلمان و صدای آمریکا به توافق رسیدند. اما تاکنون رسماً اعلام نشده است که این کشورها قصد دارند چگونه و با چه روشی با این نوع سانسور مقابله کنند.